- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Najvažnija stvar jeste da odaberete dobar komad mesa, jer to je ključni sastojak u ovom jelu.
Sastojci :
- 500gr bifteka
- 250gr lisnatog tijesta
- 200gr gljiva
- 100gr pršuta
- 2 kašikice senfa
- 1 žumanjak
- sol, biber
- po želji možete dodati sjemenke lana i susama
Pripema :
Na tavu ulijemo malo maslinovog ulja, zagrijemo i propržimo biftek sa svih strana dok ne dobije finu smeđu boju. Posolimo biftek i pobiberimo, zatim premažemo senfom i ostavimo da se ohladi. Sitno nasjeckamo gljive, posolimo, pobiberimo i pržimo dok ne ispari sva tečnost iz njih. Ohlađeni biftek zamotamo pršutom, nakon toga stavimo gljive preko pršuta. Razvijemo lisnato tijesto u oblik pravugaonika i stavimo biftek na tijesto i umotamo ga. Premažemo tijesto sa žumanjkom (možete tijesto posuti i sjemenkama susama i lana ) i zarežemo vrh nožem. Stavimo peći u rernu na pola sata na temperaturi 200 stepeni. Nakon pečenja ostavite biftek da odstoji 5 minuta i zatim režite na kriške debljine 2-3 centimetra.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar