POGAČICE SA SIROM

WELLINGTON STEAK

 Najvažnija stvar jeste da odaberete dobar komad mesa, jer to je ključni sastojak u ovom jelu.

Sastojci :

- 500gr bifteka

- 250gr lisnatog tijesta

- 200gr gljiva

- 100gr pršuta

- 2 kašikice senfa

- 1 žumanjak

- sol, biber

- po želji možete dodati sjemenke lana i susama

Pripema :

Na tavu ulijemo malo maslinovog ulja, zagrijemo i propržimo biftek sa svih strana dok ne dobije finu smeđu boju. Posolimo biftek i pobiberimo, zatim premažemo senfom i ostavimo da se ohladi. Sitno nasjeckamo gljive, posolimo, pobiberimo i pržimo dok ne ispari sva tečnost iz njih. Ohlađeni biftek zamotamo pršutom, nakon toga stavimo gljive preko pršuta. Razvijemo lisnato tijesto u oblik pravugaonika i stavimo biftek na tijesto i umotamo ga. Premažemo tijesto sa žumanjkom (možete tijesto posuti i sjemenkama  susama i lana ) i zarežemo vrh nožem. Stavimo peći u rernu na pola sata na temperaturi 200 stepeni. Nakon pečenja ostavite biftek da odstoji 5 minuta i zatim režite na kriške debljine 2-3 centimetra.






 

Primjedbe