- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci :
-3 bjelanjka
-6 kašika šećera
-3 želatina od 10gr
-20 kašika šećera
-1 čaša vode
Priprema :
-U dubljem sudu izmiksamo bjelanjke i 6 kašika šećera.
U šerpu stavimo 20 kašika šećera i čašu vode to da kuha 10-tak minuta.
Zatim pripremimo želatin (način pripreme želatina se nalazi na zadnjoj strani kesice) i dodamo ga u prokuhanu vodu.
U snijeg od bjelanjaca dodavati prokuhanu vodu sa želatinom uz neprekidno miksanje, i to sve miksati jos 15 minuta dok smjesa ne postane gusta.
Tepsiju pospemo kokosom i izlijemo pola smjese, a u drugu
polovicu stavimo aromu od jagode i prelijemo preko bijele smjese.
Kada se kolač ohladi siječemo ga na kocke i valjamo u kokos.
-3 bjelanjka
-6 kašika šećera
-3 želatina od 10gr
-20 kašika šećera
-1 čaša vode
Priprema :
-U dubljem sudu izmiksamo bjelanjke i 6 kašika šećera.
U šerpu stavimo 20 kašika šećera i čašu vode to da kuha 10-tak minuta.
Zatim pripremimo želatin (način pripreme želatina se nalazi na zadnjoj strani kesice) i dodamo ga u prokuhanu vodu.
U snijeg od bjelanjaca dodavati prokuhanu vodu sa želatinom uz neprekidno miksanje, i to sve miksati jos 15 minuta dok smjesa ne postane gusta.
Tepsiju pospemo kokosom i izlijemo pola smjese, a u drugu
polovicu stavimo aromu od jagode i prelijemo preko bijele smjese.
Kada se kolač ohladi siječemo ga na kocke i valjamo u kokos.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar