- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
U ovom postu ćemo detaljno da vam objasnimo postupak sušenja čili paprike u reni kod kuće.
Sve što vam je potrebno jeste čili paprika, količina nije bitna jer koliko god paprika da uzmete postupak je isti.
Priprema :
Operete vaše paprike i odstranite peteljke, zatim ih sitno nasjeckajte i poredajte u jedan pleh na koji ste prethodno stavili pek papir. Rasporedite ih ravnomjerno po plehu i stavite u renu na sušenje. Sušimo ih na temperaturi od 50 do 80 stepeni, a vrijeme koje nam je potrebno zavisi od svježine paprike tj koliko vode sadrže (uglvnom je to vrijeme od 2 do 3 sata) . Također je neophodno i sa vremena na vrijeme promješati paprike kako bi se ravnomjerno osušile. Nakon što osušite paprike najbolje vam je da ih spakujete u teglu i krenete sa upotrebom.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar