- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci
za ovaj recept Ružice s višnjama
Za kalup za muffine (12 komada):
malo masnoće
oko 50 g naribanih lješnjaka
Dizano tijesto:
375 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Garant za dizano tijesto
200 ml mlijeka
70 g mekog maslaca ili margarina
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
Nadjev:
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
1 staklenka višanja (ocijeđena masa 350 g)
200 g džema od višanja
Za aprikotiranje:
oko 50 g voćnog namaza od marelica
Priprema
1
Nadjev
Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci, pri tome uhvatite sok i odmjerite 300 ml. Prašak za puding zamiješajte s malo soka, preostali sok zakuhajte. Skinite lonac sa štednjaka, umiješajte zamiješani prašak i još jednom kratko zakuhajte. Umiješajte višnje i džem. Ostavite nadjev da se ohladi. Namastite kalup za muffine te pospite lješnjacima. Zagrijte pećnicu.
2
Dizano tijesto
Brašno i Garant za dizano tijesto pažljivo izmiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto izvaljajte na lagano pobrašnjanoj radnoj ploči u obliku pravokutnika (oko 50 x 40 cm) i premažite s nadjevom pri čemu ostavite 1 cm slobodan rub. Tijesto čvrsto namotajte s dulje strane i narežite na 12 jednakih ploški. Iste položite u kalupe za muffine. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.
Električna pećnica: 180°C
Pećnica na vrući zrak: 160°C
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 35 Min.
Ostavite muffine da se u kalupu ohlade na rešetki za kolače.
3
Aprikotiranje
Izvadite muffine iz kalupa i premažite voćnim namazom.
izvor : www.oetker.hr
za ovaj recept Ružice s višnjama
Za kalup za muffine (12 komada):
malo masnoće
oko 50 g naribanih lješnjaka
Dizano tijesto:
375 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Garant za dizano tijesto
200 ml mlijeka
70 g mekog maslaca ili margarina
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
Nadjev:
1 omot Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije
1 staklenka višanja (ocijeđena masa 350 g)
200 g džema od višanja
Za aprikotiranje:
oko 50 g voćnog namaza od marelica
Priprema
1
Nadjev
Ostavite višnje da se dobro ocijede na cjediljci, pri tome uhvatite sok i odmjerite 300 ml. Prašak za puding zamiješajte s malo soka, preostali sok zakuhajte. Skinite lonac sa štednjaka, umiješajte zamiješani prašak i još jednom kratko zakuhajte. Umiješajte višnje i džem. Ostavite nadjev da se ohladi. Namastite kalup za muffine te pospite lješnjacima. Zagrijte pećnicu.
2
Dizano tijesto
Brašno i Garant za dizano tijesto pažljivo izmiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto izvaljajte na lagano pobrašnjanoj radnoj ploči u obliku pravokutnika (oko 50 x 40 cm) i premažite s nadjevom pri čemu ostavite 1 cm slobodan rub. Tijesto čvrsto namotajte s dulje strane i narežite na 12 jednakih ploški. Iste položite u kalupe za muffine. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.
Električna pećnica: 180°C
Pećnica na vrući zrak: 160°C
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 35 Min.
Ostavite muffine da se u kalupu ohlade na rešetki za kolače.
3
Aprikotiranje
Izvadite muffine iz kalupa i premažite voćnim namazom.
izvor : www.oetker.hr
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar