- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
POTREBNO:
(mjera je čaša od 200 ml)
- 3 jaja
- 2 čaše tekućeg jogurta
- 1 čaša ulja
- 1,5 čaša šećera
- 2 čaše grisa
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanilin šećera
Za preljev:
- 1 čaša tekućeg jogurta
- 2 jaja
- 1/2 čaše šećera
- 1 vanilin šećer
I još:
- 10 komada tankih kora za savijače
- 600-800 g očišćenih trešanja
PRIPREMA:
- Miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje pa promiksati kratko. Tada dodati jogurt pa opet promiksati da se sve sjedini. Sada postepeno dodavati gris i parašk za pecivo. Gotovu smjesu poklopiti i ostaviti po strani da se odmara 30-tak minuta kako bi gris nabubrio i kako bi smjesa postala malo gušća.
- Dok se smjesa odmara, očistite trešnje od koštica. Možete ih prepoloviti, a i ne morate. Ovisi na koji način čistite. Ja sam odustala od aparata za čišćenje višanja i trešanja jer mi je totalno neučinkovit i u svakoj drugoj trešnji ostavi košticu. A kada zagrizete kolač i naletite na košticu, može biti svašta 😉 Zato, lijepo ručno, trešnju po trešnju, ili probosti tvrđom slamčicom tako da koštica izleti na suprotnoj strani od one koju ste uboli, ili nožićem na polovice.
- Za preljev pjenjačom izlupati jaje sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati jogurt i dobro promiješati.
- Uzimati po dvije kore, što znači da ćete dobiti 5 štrudli. Po površini kore premazati nadjev od grisa (cca 6 žlica na svaku koru) pa preko njega ravnomjerno rasporediti trešnje. Vanjske rubove preklopiti prema unutra, pa zarolati.
- :Štrudle slagati u lim na papir za pečenje jednu do druge. Preliti pripremljenim preljevom od jogurta i jaja i peći u pećnici zagrijanoj na 175C 30 minuta.
- Štrudla sa trešnjama, jogurtom i grisom može se jesti topla ili hladna, jednako je ukusna 😉 Dobar tek!
Izvor Recipeci.com
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar