- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci :
200 g secera u prahu
- 200 g putera
- 300 g brasna
- 4 kom jaja
- kora i sok od dva limuna ( oko 100 ml soka )
- vanila secer
- 1 kesica praska za pecivo
- Za preliv
- 300 g secera u prahu
- sok od jednog limuna
Puter sobne temperature miksati zajedno sa secerom dok ne postane kremast pa polako dodavati jaja , jedno po jedno. Dodati koru i sok limuna , vanila secer , a zatim dodati brasno prosijano zajedno sa praskom za pecivo. Sve lagano izmijesati pa smjesu sipati u tepsiju oblozenu papirom za pecenje (velicina tepsije je 20 x 30 cm ).
Peci u predhodno zagrijanoj pecnici na 180 C oko 25 min.
Ostaviti da se kolac ohladi a zatim ga preliti glazurom od limuna . Kroz cjediljku procijediti sok limuna pa polako dodavati secer u prahu dok se ne potrosi , ako je smjesa suvise gusta dodati kasiku vruce vode . Na kraju dodati samo malo omeksalog putera da glazura ne puca kod sjecenja . Ostaviti par sati da se glazura stegne i onda sjeci kolac na manje kocke oko dva cm.
Kolac je jos bolji ako se jede sledeci dan .
Takodje moze i da se zamrzne , ne gubi nista od ukusa i socnosti.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar