- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci :
Za koru :
-4 jaja
-100gr šećera
-200gr margarina
-100gr čokolade za kuhanje
-4 kašike brašna
-1 prašak za pecivo
Za kremu :
-500ml slatkog vrhnja
-200gr čokolade za kuhanje
-1 kašika šećera
Priprema :
-Kora : jaja i šećer izmiksati, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivom (lagano miješajući sa kašikom da se smjesa ne bi spustila).
Peći 20 minuta na temperaturi 180 stepeni.
-Krema : slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri. Ostaviti kremu da se ohladi.
-Pečenu koru izbockamo sa vilicom na par mijesta i prelijemo sa ohlađenom kremom.
-Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo šta dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti.
Za koru :
-4 jaja
-100gr šećera
-200gr margarina
-100gr čokolade za kuhanje
-4 kašike brašna
-1 prašak za pecivo
Za kremu :
-500ml slatkog vrhnja
-200gr čokolade za kuhanje
-1 kašika šećera
Priprema :
-Kora : jaja i šećer izmiksati, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivom (lagano miješajući sa kašikom da se smjesa ne bi spustila).
Peći 20 minuta na temperaturi 180 stepeni.
-Krema : slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri. Ostaviti kremu da se ohladi.
-Pečenu koru izbockamo sa vilicom na par mijesta i prelijemo sa ohlađenom kremom.
-Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo šta dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar