- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci :
za koru
-150gr prhkih keksa sa maslacem
-100gr maslaca
-2 kašike kakaoa
krema
-300gr čokolade za kuhanje
- 500gr krem sira
-200gr šećera u prahu
-250ml slatkog vrhnja
Priprema :
-usitniti keks i pomiješati sa maslacem i kakaom, zatim od smjese napravite koru i stavite u frižider da se stegne na pola sata.
-mikserom izmiksajte slatko vrhnje, dodajte krem sir, šećer u prahu te rastopljenu čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
-Ostavite ovako pripremljenu tortu u hladnjaku na nekoliko sati da se stvrdne.
-Od čokolade možete napraviti glazuru te je preliti preko torte.
Prijatno :)
za koru
-150gr prhkih keksa sa maslacem
-100gr maslaca
-2 kašike kakaoa
krema
-300gr čokolade za kuhanje
- 500gr krem sira
-200gr šećera u prahu
-250ml slatkog vrhnja
Priprema :
-usitniti keks i pomiješati sa maslacem i kakaom, zatim od smjese napravite koru i stavite u frižider da se stegne na pola sata.
-mikserom izmiksajte slatko vrhnje, dodajte krem sir, šećer u prahu te rastopljenu čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
-Ostavite ovako pripremljenu tortu u hladnjaku na nekoliko sati da se stvrdne.
-Od čokolade možete napraviti glazuru te je preliti preko torte.
Prijatno :)
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar