- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci
Kora:
-10 bjelanjaca
-300gr šećera
-300gr mljevenih oraha
-1 kašika brašna
Fil:
-10 žumanjaka
-10 kašika šećera
-100gr čokolade
-250gr margarina
Priprema:
-izmiksati bjelanjcad u čvrsti snijeg i postepeno dodavati šećer i mutiti sve dok se šećer na istopi. Zatim dodati mljevene orahe i brašno i sjediniti sa kašikom. Tepsiju (broj 26 ili 30) obložiti papirom za pečenje i ispeći 3 kore. Svaku koru peći 10 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
-Na pari mutiti žumanjke i šećer zatim dodati čokoladu da se istopi i to ohladiti. U drugoj posudi izmiksamo margarin zatim dodamo ohlađeni fil i miksamo dok ne sjedinimo smjesu.
Filujemo kore i tortu ukrasimo slatkim vrhnjem, orasima ili čokoladnom glazurom.
Prijatno
Kora:
-10 bjelanjaca
-300gr šećera
-300gr mljevenih oraha
-1 kašika brašna
Fil:
-10 žumanjaka
-10 kašika šećera
-100gr čokolade
-250gr margarina
Priprema:
-izmiksati bjelanjcad u čvrsti snijeg i postepeno dodavati šećer i mutiti sve dok se šećer na istopi. Zatim dodati mljevene orahe i brašno i sjediniti sa kašikom. Tepsiju (broj 26 ili 30) obložiti papirom za pečenje i ispeći 3 kore. Svaku koru peći 10 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
-Na pari mutiti žumanjke i šećer zatim dodati čokoladu da se istopi i to ohladiti. U drugoj posudi izmiksamo margarin zatim dodamo ohlađeni fil i miksamo dok ne sjedinimo smjesu.
Filujemo kore i tortu ukrasimo slatkim vrhnjem, orasima ili čokoladnom glazurom.
Prijatno
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar