- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Kora :
-10 jaja
-10 kašika šećera
-50ml mlijeka
-50ml ulja
-10 kašika brašna
-1 prašak za pecivo
-6 kašika kakaoa
Fil :
-4 žumanjka
-6 kašika šećera
-200gr čokolade za kuhanje
-100gr margarina
Glazura:
-200gr čokolade za kuhanje
-50 ml mlijeka
-100gr malina
Priprema:
Kora :
-jaja i šećer izmiksamo, zatim dodamo mlijeko, ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo, sjedinimo sa kašikom i izlijemo u kalup za torte broj 26 i pečemo 20-30 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Fil :
-žumanjke i šećer miješamo sa žicom za mućenje na pari dok se šećer na istopi, dodamo čokoladu i ostavimo da se ohladi. Zatim dodamo margarin i sjedinimo smjesu sa mikserom.
Ohlađenu koru izvadimo i prerežemo na dva dijela i filujemo tortu.
Čokoladu i mlijeko istopimo na pari, miješamo sve dok se smjesa ne sjedini.Tortu prelijemo glazurom i dekorišemo malinama .
Prijatno.
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Primjedbe
Objavi komentar